ОТ КОСТИНБРОД ДО ДОМОВЕТЕ НА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ

Сърцето на огненото кафе се намира във фабриката в Костинброд.

Там вече над 30 години Jacobs Douwe Egberts (JDE) произвежда печено и мляно кафе Nova Brasilia, любимо на поколения българи. И признанията са на лице - след над 500 млн. пакета Nova Brasilia и през 2022 г. марката се установява като кафе №1 в България(1).

Близо 80% от служителите във фабриката в Костинброд са замесени именно в производствения процес(2), като по думи на Мария Сеньова-Велева, Мениджър отдел Качество - голяма част от тях са със стаж тук над 20 години. Техните опит, умения и знания са изключително важни за постигане на качеството, което потребителите очакват.

Румен Димитров, Оператор Пекарна, е част от екипа от самото създаване на фабриката - над 30 години. Редом с него работи и синът му, който е започнал още на 19-20-годишна възраст и вече 14 години е част от компанията.

Румен Димитров, оператор на пекарна, стои с жълта жилетка пред кафе фабриката Nova Brasilia

“УСЕЩАМ ФАБРИКАТА КАТО ДОМ, КАТО НЕЩО,
КОЕТО СЪМ ИЗГРАДИЛ С РЪЦЕТЕ СИ.”

РУМЕН ДИМИТРОВ,
ОПЕРАТОР ПЕКАРНА

Боян Димитров е оператор-техник на машинни процеси за печене и смилане във фабрика Nova Brasilia, облечен в бяла риза JDE.

“РАБОТЯ ВЪВ ФАБРИКАТА ОТ ОКОЛО 14 ГОДИНИ. ЗАПОЧНАХ 19-20-ГОДИШЕН КАТО ОПЕРАТОР ПАЛЕТИЗИРАЩА МАШИНА. ПРЕЗ ГОДИНИТЕ НАТРУПАХ ОПИТ, БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЛЮБОПИТСТВОТО МИ И ЖЕЛАНИЕТО МИ ЗА РАЗВИТИЕ. В МОМЕНТА СЪМ НА ЕДНА ОТ НАЙ-ВАЖНИТЕ ПОЗИЦИИ ВЪВ ФАБРИКАТА. ОТТУК ЗАПОЧВА ВСИЧКО...”

БОЯН ДИМИТРОВ,
ОПЕРАТОР-ТЕХНИК ПРОЦЕСИ ПЕЧЕНЕ И СМИЛАНЕ

Научи повече и виж какво още споделят нашите служители във видеото.

ФАБРИКАТА

Мария Сенова-Велева, мениджър отдел по качество в Nova Brasilia, държи чаша кафе Nova Brasilia.

“ПРОИЗВЕЖДАМЕ NOVA BRASILIA С ГРИЖА КЪМ КАФЕТО И ОТДАДЕНОСТ КЪМ НАШИТЕ ПОТРЕБИТЕЛИ. ПРОСЛЕДЯВАМЕ КАКТО ВНОСА И ИЗНОСА НА КАФЕ, ТАКА И ПРОИЗВОДСТВЕНИЯ ПРОЦЕС. РАБОТИМ СЪГЛАСНО ISO СТАНДАРТИТЕ ЗА КАЧЕСТВО И БЕЗОПАСНОСТ НА ПРОДУКТА. СПАЗВАМЕ ЕВРОПЕЙСКИТЕ И БЪЛГАРСКИТЕ ИЗИСКВАНИЯ ЗА ПРОИЗВОДСТВОТО НА ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ."

МАРИЯ СЕНЬОВА-ВЕЛЕВА,
МЕНИДЖЪР ОТДЕЛ КАЧЕСТВО

Групата JDE продължава да инвестира в развитието, разширяването и модернизацията на фабриката в Костинброд, спомагайки тя да се утвърди като еталон за ефективност на производството и ангажираност на екипа.

ОГНЕНОТО КАФЕ

ИСТОРИЯТА НА NOVA BRASILIA ЗАПОЧВА ПРЕЗ 1991 Г.

Качествата и вкусът на Nova Brasilia са ключовите фактори, които го правят най-предпочитаното кафе в България в сегмент печено и мляно кафе(1).

Кристина Георгиева, инженер отдел по качество в Nova Brasilia, държи чаша бяло кафе и демонстрира ангажимента на Nova Brasilia към качеството във всяка стъпка от процеса на производство на кафе: от печенето до опаковането.

„ПОСТИГАМЕ КАЧЕСТВОТО НА NOVA BRASILIA ЧРЕЗ ВНИМАТЕЛЕН АНАЛИЗ И ОЦЕНКА НА ВСЯКА ПАРТИДА ЗЕЛЕНО КАФЕ.
ПРОСЛЕДЯВАМЕ ДЕТАЙЛНО НЕ САМО ПРОЦЕСА НА ДОБИВ И ДОСТАВКА НА ЗЕЛЕНОТО КАФЕ, НО И ЦЕЛИЯ ПРОИЗВОДСТВЕН ПРОЦЕС – ОТ ИЗПИЧАНЕТО, ПРЕЗ СМИЛАНЕТО, ДО ПАКЕТИРАНЕТО НА КАФЕТО."

ХРИСТИНА ГЕОРГИЕВА, ИНЖЕНЕР ОТДЕЛ КАЧЕСТВО

Николай стойчев, Оператор-техник опаковъчни линии в Nova Brasilia, цени отдадеността и отговорността към крайния потребител. Желанието му е всеки, който опита кафе Нова Бразилия, да усети приятния аромат и вкус, тачен от поколението на българите.

„РАБОТАТА МИ МЕ НАУЧИ НА ОТДАДЕНОСТ И ОТГОВОРНОСТ КЪМ КРАЙНИЯ ПОТРЕБИТЕЛ. ЖЕЛАНИЕТО МИ Е ВСЕКИ ЕДИН ЧОВЕК, ОТПИЛ ГЛЪТКА ОТ КАФЕТО NOVA BRASILIA, ДА УСЕТИ ПРИЯТНИЯ АРОМАТ И ВКУС, С КОЙТО МНОГО ПОКОЛЕНИЯ БЪЛГАРИ СА ИЗРАСНАЛИ."

НИКОЛАЙ СТОЙЧЕВ,
ОПЕРАТОР-ТЕХНИК ОПАКОВЪЧНИ ЛИНИИ

Научете повече за кафето Nova Brasilia и огненото му сърце във видеото.

(1) Данните са базирани на проучване на Nielsen Bulgaria и се отнасят за продажби в обем за 2022 г. в сегмент Мляно кафе.
(2) Независимото проучване за социално-икономическото въздействие, изготвено за Jacobs Douwe Egberts от Института за пазарна икономика, 2020 г.